Over LPK & RAI Vereniging

Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK) is een initiatief van RAI Vereniging, sectie RAI CarrosserieNL. Het keurmerk is in 2000 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een keuringssysteem voor laadkleppen en personenliften met een landelijk netwerk van meer dan 330 keuringsbedrijven.


De basis van LPK is de Europese CEN norm 1756-1 (laadkleppen voor goederen) en 1756-2 (personenliften). RAI CarrosserieNL is namens Nederland vertegenwoordigd in de Europese technische werkgroep. Deze werkgroep houdt zich bezig met de inhoud van deze normen. Zodra een wijziging optreedt, wordt de LPK-checklist hierop aangepast. Hierdoor zijn de keurende LPK-bedrijven er altijd van verzekerd, dat zij de LPK-keuringen volgens de meest actuele technieken kunnen uitvoeren.

Steekproeven DEKRA
Regelmatige steekproeven door de DEKRA garanderen de kwaliteit van het LPK-keurmerk. De kosten zijn voor rekening van RAI CarrosserieNL.

RAI Vereniging
RAI staat voor Rijwiel en Automobiel Industrie. De vereniging is opgericht op 17 december 1893. RAI Vereniging behartigt de belangen van 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieĂ«n en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten. Lees meer >