Houd personenliften veilig

De Arbowet verplicht u alle personenliften minimaal één keer per jaar te laten keuren. Vanaf 20 mei 2018 worden personenliften niet langer gekeurd tijdens de APK. Keurmerk LPK is hét perfecte alternatief. Met een door LPK goedgekeurde lift bent u zeker van een veilige en betrouwbare personenlift, waarmee u rolstoelgebruikers veilig vervoert.

Vind direct een erkend keuringsbedrijf bij u in de buurt >

Een veilige lift in drie stappen

Maak een afspraak met een van de ruim 300 keuringsstations.

Een gecertificeerd keurmeester keurt uw personenlift. Dat kan vaak op uw locatie.

U ontvangt het digitale keuringsbewijs dat een jaar geldig is.

Personenliften moeten jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden. Dat is een eis van de Arbowet.

Altijd een keuringsstation in de buurt

Met zo’n 330 locaties verspreid over heel Nederland is er altijd een keuringsstation bij u in de buurt. Bovendien is in veel gevallen keuring op uw locatie mogelijk, wel zo handig.

Zoek een keuringsstation in de buurt

Wanneer is uw lift gekeurd?

Snel weten wanneer uw personenlift voor het laatst is gekeurd en weer toe is aan een nieuwe keuring? Doe eenvoudig de kentekencheck.

Al meer dan 15 jaar betrouwbaar

Een deskundige keuring van personenliften is van groot belang om rolstoelgebruikers veilig te vervoeren. Daarom is RAI Vereniging ruim 15 jaar geleden LPK gestart. LPK-keuringen worden altijd uitgevoerd door speciaal opgeleide keurmeesters en voldoen aan de Europese CEN norm 1756-1 (laadkleppen voor goederen) en 1756-2 (personenliften). Regelmatig uitgevoerde steekproeven door de onafhankelijke instantie DEKRA garanderen de kwaliteit van het keurmerk.