Ook erkend keurstation/keurmeester worden?

De Arbowet stelt strenge eisen aan het inbouwen en onderhouden van hydraulische laadkleppen om het werken veiliger te maken en arbeidsongevallen terug te dringen. Daarom moet een keuring aan een laadklep altijd worden uitgevoerd door een gecertificeerd keurmeester. Ook uw bedrijf kan keuringsstation worden.


Ook uw bedrijf kan een keuringsstation worden

Ieder carrosseriebedrijf kan een erkend LPK-keuringsstation worden voor laadkleppen én personenliften. Daarvoor moet u natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. De belangrijkste is dat u een LPK keurmeester in dienst heeft of een carrosseriebouwer hiervoor opleidt en een samenwerkingsovereenkomst aangaat met RAI Vereniging, waarvan RAI Carrosserie NL onderdeel is. Een lidmaatschap van de vereniging is geen eis, maar levert wel korting op. Sinds de oprichting van LPK in 2000 hebben al meer dan 330 keuringsstation zich bij het keurmerk aangesloten. Meld u direct vrijblijvend aan door een mail te sturen naar info@lpk.nl. Bellen kan ook via 020 504 4949.


Opleiding tot LPK-keurmeester

Het VOC opleidingsinstituut biedt de eendaagse opleiding tot LPK-keurmeester. Tijdens de training leren carrosseriebouwers hoe zij LPK-keuringen volgens de geldende normen uitvoeren. Eerst wordt in de theorie de werking van hydraulische laadkleppen/personenliften en het uitvoeren van de keuring behandeld. Daarna volgt een examenopdracht waarin een keuring van een laadklep of personenlift aan een voertuig moet worden uitgevoerd. Na geslaagde afronding ontvangt de carrosseriebouwer het certificaat ‘Keurmeester LPK’. Let op: om deel te nemen aan de opleiding moet het carrosseriebedrijf eerst zijn aangemeld bij LPK. Meer informatie >>


Tarieven

Aansluiting bij LPK*

Leden RAI Carrosserie NLNiet-leden
Jaarlijkse bijdrage195,-625,-
Tarief van filialen100,-195,-
LPK-sticker9,-13,-


Opleiding tot LPK-keurmeester**

 Leden RAI CarrosserieNL Niet-leden
Cursuskosten384,-384,-
Examenkosten397,-397,-


* Eén tarief voor zowel keuringen aan laadkleppen als personenliften.
** Onder voorbehoud van wijzigingen, kijk voor de actuele tarieven op de website van VOC.


Meer informatie of direct aanmelden?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact op met RAI Vereniging via info@lpk.nl Bellen kan ook via 020 504 4949.