Houd laadkleppen veilig

De Arbowet verplicht u om alle laadkleppen minimaal één keer per jaar te laten keuren. Met een door LPK goedgekeurde laadklep bent u zeker van betrouwbaarheid, waardoor u uw medewerkers veilig kunt laten werken en onnodige vertraging kunt voorkomen. 

Aanbevolen door:

Een veilige laadklep in drie stappen

Laadkleppen moeten jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden. Dat is een eis van de Arbowet.

Altijd een keuringsstation in de buurt

Met zo’n 330 locaties verspreid over heel Nederland is er altijd een keuringsstation bij u in de buurt. Bovendien is in veel gevallen keuring op uw locatie mogelijk, wel zo handig.

Zoek keuringsstation in de buurt

Wanneer is uw laadklep gekeurd?

Snel weten wanneer uw laadklep voor het laatst is gekeurd en weer toe is aan een nieuwe keuring? Doe eenvoudig de kentekencheck.

LPK, al meer dan 15 jaar betrouwbaar

Een deskundige keuring van laadkleppen is van groot belang om veiligheid van uw medewerkers te waarborgen en de gevolgen van defecten te voorkomen. Daarom is RAI Vereniging in 2000 LPK gestart. LPK-keuringen worden altijd uitgevoerd door speciaal opgeleide keurmeesters en voldoen aan de Europese CEN norm 1756-1 (laadkleppen voor goederen) en 1756-2 (personenliften). Regelmatig uitgevoerde steekproeven door de onafhankelijke instantie DEKRA garanderen de kwaliteit van het keurmerk.