Ook erkend keurmeester worden?

De arbowet stelt strenge eisen aan het inbouwen en onderhouden van hydraulische personenliften om het werken veiliger te maken en arbeidsongevallen terug te dringen. Daarom moet een keuring aan een personenlift altijd worden uitgevoerd door een gecertificeerd keurmeester. Ook uw bedrijf kan keuringsstation worden.

Ieder carrosseriebedrijf kan een erkend LPK-keuringsstation worden voor laadkleppen én personenliften. Daarvoor moet u natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. De belangrijkste is dat u een LPK keurmeester in dienst heeft of een monteur hiervoor opleidt en een samenwerkingsovereenkomst met RAI Vereniging aangaat. Een lidmaatschap van de verenigingen is geen eis, maar levert wel korting op. Sinds de oprichting van LPK in 2003 hebben al meer dan 300 keuringsstation zich bij het keurmerk aangesloten.

Opleiding tot LPK-keurmeester
Het VOC vakcentrum biedt de eendaagse klassikale opleiding tot LPK-keurmeester. Tijdens de training leren monteurs in carrosseriebedrijven hoe zij LPK-keuringen volgens de geldende normen uitvoeren. Eerst wordt in de theorie de werking van hydraulische laadkleppen/personenliften en het uitvoeren van de keuring behandeld. Daarna volgt een examenopdracht waarin een keuring van een laadklep of personenlift aan een voertuig moet worden uitgevoerd. Na geslaagde afronding ontvangt de monteur het certificaat ‘Keurmeester LPK’. Let op: om deel te nemen aan de opleiding moet het carrosseriebedrijf eerst zijn aangemeld bij LPK. Meer informatie >

Tarieven

Aansluiting bij LPK*

Leden RAI CarrosserieNLNiet-leden
Jaarlijkse bijdrage195,-625,-
Tarief van filialen195,-
LPK-sticker 9,- 13,-


Opleiding tot LPK-keurmeester**

  Leden RAI CarrosserieNLNiet-leden
Cursuskosten 225,-225,-
Examenkosten 297,-297,-

* Eén tarief voor zowel keuringen aan laadkleppen als personenliften.
** Onder voorbehoud van wijzigingen, kijk voor de actuele tarieven op de website van VOC >>

Meer informatie of direct aanmelden?

Direct aanmelden om ook een erkend LPK keuringsstation te worden?

Neem voor meer informatie of om uw bedrijf direct aan te sluiten bij LPK contact op met Tom van Steijn (info@lpk.nl). Bellen kan ook via 020 504 4949.